Inschrijven

Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Je fietst Ride for KiKa in een team of individueel.
Kunnen grotere teams zich inschrijven?
Een team bestaat maximaal uit 12 personen. Heb je meer dan 12 renners? Dan kun je een tweede team samenstellen; dit kan al bij 1 persoon.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat Team Ride for KiKa dit wel kan. Neem gerust contact op via info@rideforkika.nl of 088-3665432.
Krijg ik mijn geld terug als ik onverhoopt niet mee kan doen?
Indien een deelnemer om welke reden dan ook beslist om niet meer deel te nemen aan Ride for KiKa, is teruggave van het inschrijfgeld en eventueel ander gemaakte kosten niet mogelijk. Neem over eventuele teruggave van het sponsorgeld contact op met de organisatie. Lees voor alle regels het deelnemersreglement.

Voorbereidingen

Wat moet ik meenemen tijdens Ride for KiKa?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. In het kamp zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals catering, medische begeleiding en masseurs.
Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Iedereen kan meedoen aan Ride for KiKa. De lengtes van de etappes variëren van 90 km tot 150 km, waar je de gehele dag de tijd voor hebt. Het is echter wel verstandig om vantevoren te trainen op het fietsen van lange afstanden en langere tijd op een fiets te zitten. Trainen is daarom aan te raden, zeker als je normaal gesproken niet dergelijke afstanden fietst. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens twee maanden van tevoren te beginnen met trainen.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om mee te doen aan de Family & Fun Ride met routes van 20 of 45 kilometer. Hier zijn ook 'dikke banden' toegestaan. Ideaal voor klein en groot!

Klik hier voor meer informatie over trainen.

Voorbereiding op Ride for KiKa!

Training
Om goed aan de start van Ride for KiKa te staan is het verstandig om te trainen.
Afhankelijk van je conditie begin je met kortere afstanden en werk je steeds dichter naar het doel van een hele etappe. De etappes voeren je door prachtige fietsgebieden, waar weinig hoogtemeters te vinden zijn, richt je daarom vooral op trainingen op het vlakke land.

Fiets begin augustus nog een aantal keren de lengte van één etappe en rust goed uit in de laatste twee weken, dan wordt Ride for KiKa een geweldige week!
Heb je meer vragen over hoe je het beste je training kan aanpakken? Bel ons dan gerust!

Sponsoring

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Ride for KiKa naar toe?
De opbrengst van Ride for KiKa gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Dat onderzoek wordt vanaf 2018 gedaan in het nieuwe Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Klik hier voor meer informatie over KiKa. Wil jij meer weten over wat er met het sponsorgeld van Ride for KiKa gebeurt, kijk dan hier.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Ride for KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na Ride for KiKa.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Ride for KiKa sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Waarom betaalt een sponsor €0,50,- transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.

Tijdens Ride for KiKa

Is de tocht volledig verzorgd?
Renners brengen de nacht door in het KiKa-kamp. In het kamp vind je een complete keuken, sanitaire voorzieningen, informatiestand en elektrapunten. Professionele koks zorgen dagelijks voor het ontbijt en diner. De lunch kun je in de ochtend klaarmaken bij het ontbijt. De campingovernachtingen zijn exclusief het Camping Pakket of de Glamping Service. Deze zijn los bij te boeken.
Is het mogelijk om in een hotel te overnachten?
De Ride for KiKa-camping is geschikt voor overnachting in tenten en campers. Wil je overnachten in luxere accommodaties zoals pensions of bungalows, gelegen in de buurt van de kampen, dan kun je dit zelf op eigen kosten verzorgen. Breng de organisatie hier wel van op de hoogte.
Is er een dagelijkse briefing?
Elke avond na het diner worden bijzonderheden, het weer en de route van de volgende dag besproken in het avondprogramma. Ook wordt hier de dagfilm getoond.
Is Ride for KiKa een wedstrijd?
Nee. Ride for KiKa is een recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.
Kan ik onderweg mijn was doen?
Je kunt je wielerkleding tijdens de tocht wassen in de daarvoor bestemde wasplaatsen op de camping.
Hoe laat begint de tocht dagelijks?
De starttijd verschilt per dag, afhankelijk van de afstand en het aantal hoogtemeters. Het merendeel van de dagen is start om 9.00 uur. Finishtijd op de volgende camping is uiterlijk 18.00 uur.
Is er sportmedische ondersteuning aanwezig?
Bij noodgevallen of advies kun je terecht bij het medische team en de masseurs. Zij zijn aanwezig op het parcours, bij de checkpoints en in het kamp.

Voor het medische team is het belangrijk dat zij van tevoren op de hoogte zijn van wie ze voor zich hebben. Als je meegaat als deelnemer of begeleider vul je daarom de medische info lijst in en stuur je deze naar info@rideforkika.nl.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Door wie wordt Ride for KiKa georganiseerd?
De organisatie is in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Ride for KiKa aan Stichting Kinderen Kankervrij. Andere geslaagde fondsenwervende events van The Event Foundation zijn Giro di KiKa , Tour for Life, Africa Classic en Run for Kika.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht, maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic, Tough 1000, Run for KiKa Marathon en KiKa Extreme. Bij Emolife Event werken super gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen